10/04 2014

Ph.d. forsvar i MindLab

MindLabs Jesper Christiansen forsvarer sin Ph.d.-afhandling ’The Irrealities of Public Innovation’ i MindLab d.10.4. kl.13. Afhandlingen giver et nyt perspektiv på forandringsprocesser i den offentlige sektor og undersøger de vidensmæssige og kreative dimensioner af offentlig innovationspraksis.

02/04 2014

MindLabMorgen: Kan man designe en service?

Øget krav om effektivisering og høj service har affødt et behov for at tænke alternativt, når offentlige ydelser skal udvikles. Hvordan sikrer man, at brugernes behov bliver imødekommet på rette tid og sted? Deltag i MindLabMorgen, og lær mere om Servicedesign. Invitation (ikke flere ledige pladser)

02/04 2014

MindLabMorgen: Kan man designe en service?

Øget krav om effektivisering og høj service har affødt et behov for at tænke alternativt, når offentlige ydelser skal udvikles. Nikolai Mendgaard gæstede MindLabMorgen se slides . Og MindLab fortalte om erfaringer se video.

19/02 2014

MindLabMorgen om Big Data

Hvordan kan man bruge Big Data til offentlig udvikling, og hvad sker der, når alt bliver data? Hvilke muligheder er der i at arbejde strategisk med viden, som i dag er gemt eller glemt? Timme Bisgaard Munk og Claus Dahl fra virksomheden 1:0 gæstede MindLabMorgen den 17. februar. Se slides fra præsentationen her.

05/02 2014

MindLab og UNDP

MindLab deltog i efteråret som oplægsholder i UNDPs Global Innovation meeting i Montenegro og i december i UNDPs Global Centre Singapore´s Consultation on co-design og Public Policy Services. MindLab har desuden bistået UNDP med at inspirere i Moldova med oplæg for bl.a. Premierminister Iurie Leancă og undervisning for moldoviske embedsmænd i brugerinddragelse og innovation. Se indslag fra moldovisk tv.

31/01 2014

Borgercentreret design skal udvikle den offentlige sektor

Hvordan kan offentligt ansatte bruge borgercentreret design? Og hvad opnår borgeren? Borgercentreret design handler om at lytte til borgerens behov, og derfra skabe nye initiativer i den offentlige sektor.

27/01 2014

David Halpern om nudging

Nudging handler om at ændre borgeres adfærd gennem offentlige initiativer. Kan det offentlige motivere og støtte borgere til at træffe bedre beslutninger ved at bruge viden om adfærd? David Halpern er leder af UKs Nudge Unit, som rådgiver David Cameron og bl.a. bruger adfærdsøkonomi til at skaffe flere arbejdsløse i job. Han besøgte MindLab 23. januar.

18/2 kl. 8:30-10:00 KBH (Er afholdt)
25/2 kl. 9:00-11:00 Odense (Er afholdt)

MindLabMorgen: Big Data i den offentlige sektor

Big Data bliver udråbt som the next big thing. Men hvordan kan man bruge Big Data til offentlig udvikling? Bliv klogere på, hvilke potentialer den eksplosive samling af data rummer, når MindLab og virksomheden 1:0 i fællesskab afholder MindLabMorgen. Du møder bl.a. ph.d i vidensdeling Timme Bisgaard Munk. Læs invitationen.

09/01 2014

Hvorfor har vi brug design i politiske beslutnings- processer?

For at løse samfundets komplekse problemer, har vi brug for kreative og innovative løsninger, og der kan design spille en vigtig rolle. Det første skridt er, at beslutningstagerne skal se potentialet i at invitere design ind i processerne.

18/12 2013

Hvordan ser fremtidens Europa ud?

Fremtidens europæiske offentlige sektor skal udvikles gennem designmetoder og samarbejde mellem medlemsstater, virksomheder og borgere. Anbefalingerne kommer fra EU’s ekspertgruppe for offentlig innovation, som MindLabs Christian Bason er leder af. Læs alle anbefalingerne.

09/12 2013

Fremtidens velfærdssamfund starter med en ny dialog med borgerne

Hvordan kan vi skabe bedre løsninger, der virker for borgerne, og samtidig bruge vores sparsomme offentlige ressourcer mere effektivt? MindLabs Christian Bason og Jesper Christiansen giver et bud på løsningen i Djøfbladet.

21/11 2013

Design kan bruges i forvaltninger

Hvordan kan design bruges i politik og forvaltninger til at skabe bedre ydelser og mere ejerskab? MindLabs designer Laura Winge interviewes af Norsk Form

21/11 2013

Deltag i innovations-konkurrence

Bloomberg Philanthropies afholder innovations-konkurrence blandt alle storbyer i Europa. Formålet med konkurrencen er at generere idéer, som kan løse de store udfordringer, som storbyer i Europa står over for. Vinderen får 5 mio. euro. MindLabs Christian Bason er i bedømmelseskomitéen.

21/11 2013

Deltag i velfærdskonference

Deltag i Odense Kommunes konference om velfærdsforandringer ‘Ny virkelighed – Ny velfærd’ d.5. december i Odense Congress Center. Vi er også med gennem oplægget ‘Skab bedre og billigere velfærd igennem nye relationer’.

29/10 2013

Designmetoder til offentligt ansatte

Hvordan kan designmetoder som brugerinvolvering, idégenerering, prototyper og eksperimenter bruges af offentligt ansatte? Læs bogen ‘Public and Collaborative’, og bliv klogere på emnet. Bogen er et samarbejde mellem en række anerkendte organisationer, og indledningen er skrevet af MindLabs Christian Bason.

14/10 2013

MindLabMorgen om sociale medier

Kan man samarbejde med borgere gennem sociale medier? Det satte MindLab og In2media spot på, da vi d.2 oktober afholdt MindLabMorgen. Peter Svarre, In2Media fokuserede på, hvordan sociale medier kan levere bedre ydelser til borgerne. Derefter fulgte tre case-præsentationer. Se slides fra Peter Svarre, Gentofte Kommune, Rigspolitiet og eVejledning. Se også en infographics over en spørgeskema-undersøgelse om mulighederne ved det offentliges brug af sociale medier, som blev foretaget på dagen.

11/10 2013

How Public design? 2013: Hvordan kan design drive offentlig innovation?

Find videoer, billeder, power points og pixi fra seminaret ‘How Public Design?’ som d. 2. og 3. september satte spot på, hvordan designmetoder kan skabe forandring i det offentlige.

02/10 2013

Video: Kan man nytænke EU?

Se Christian Basons indlæg i Europa-Kommissionens telt på Folkemødet på Bornholm i juni, hvor han deler erfaringer med nytænkning af et ministerrådsmøde, og fortæller om arbejdet med at skabe øget offentlig innovation i EU.

30/09 2013

Udgivelse: How Public Design? 2013

Læs forskellige bud på, hvordan offentlige udfordringer kan løses gennem designmetoder, og bliv gennem pixien klogere på den viden, der blev genereret den 2.-3. september, da vi for anden gang afholdt seminaret ‘How Public Design?’

26/09 2013

Deltag i uddelingen af Den Socialøkonomiske Årspris

D.29 oktober uddeles Den Socialøkonomiske Årspris i København. En række ledere og politikere vil stille skarpt på, hvordan vi kan skabe social forandring og inspirere offentlige beslutningstagere og sociale iværksættere til at nytænke social ansvarlighed på tværs af sektorer. MindLabs Christian Bason er en af oplægsholderne.

19/09 2013

Nye metoder på Innovationsguiden

Mangler du inspiration til, hvordan du kan udvikle nye offentlige løsninger med udgangspunkt i borgere og virksomheders virkelighed? Innovationsguiden indeholder metoder, som tager udgangspunkt i design, kvalitativ research og offentlig forretningsudvikling, og vi har netop publiceret tre nye: Udviklingsspørgsmål, Idémodning og Etnoraid.

2/10 2013 kl. 08.30-11.30

MindLabMorgen: Hvordan kan det offentlige bruge sociale medier?

Kan man samarbejde med borgere gennem sociale medier? Og hvordan kommer man i gang? Det sætter MindLab og In2media spot på, når vi i fællesskab afholder MindLabMorgen i MindLab. Du møder bl.a. Peter Svarre, forfatter til ‘Den perfekte storm’. Det er gratis at deltage. Læs invitation.

11/09 2013

MindLab har fået et Advisory Board

For at sikre input til bestyrelsen fra internationale og nationale eksperter inden for design og offentlig udvikling, har vi fået et Advisory Board. Medlemmerne tæller blandt andet Carsten Greve fra CBS Public-Private Platform og Manuel Toscano fra Zago i New York. Se hele MindLabs Advisory Board.

11/09 2013

Refleksioner over 'How Public Design?'

To deltagere har efter seminaret delt deres refleksioner over, hvordan man kan bruge designmetoder i udviklingen af det offentlige. Læs Joeri van den Steenhoven fra MaRS Solutions Labs indlæg Design, Innovation and government. Eller Sarah Schulman fra Kennislands indlæg Means and Ends.

11/09 2013

Hvorfor deltage i diskussionen om udviklingen af det offentlige?

Under seminaret ’How Public Design?’, som MindLab afholdte 2. og 3. september, blev deltagerne spurgt om, hvorfor de ville deltage i vores debat, og hvad de bragte til bordet. Vi håber, at debatten og samtalerne vil fortsætte lang tid efter dette seminar.

20/08 2013

Ny bog om borgercentreret velfærdsudvikling

Forskere og praktikere fra hele verden har i Putting Citizens First givet deres bidrag til, hvordan man kan lade borgeren være centrum for offentlig udvikling. MindLabs Christian Bason har skrevet et kapital om brugerinvolvering under overskriften ‘Engaging Citizens in Policy Innovation’.

15/08 2013

Blog: Miljødialog skal være all-in

Miljøministeriet har på det brugerdrevne site TagDel sparket gang i en kampagne, som skal styrke dialogen med borgere og virksomheder, og bidrage til bedre ideer på miljøområdet. Christian Bason giver tre tip til, hvad Miljøministeriet kan gøre, for at Miljødialog bliver en succes for borgerne.

06/08 2013

Læs 12 cases om design til innovation i det offentlige

Platformen SEE (Sharing Experience Europe), som er en del af Europa-Kommissionen, har offentliggjort rapporten ‘Design for Public Good’, som er en samling af 12 casestudier og værktøjer, der forbedrer design til innovation i den offentlige sektor. MindLabs ‘Unge skatteydere’ er en af ​​de 12 cases.

28/06 2013

Odense Kommune bliver en del af MindLab

1. oktober træder Odense Kommune ind i ejerkredsen bag MindLab. Læs omtalen i Fyens Stiftstidende. Odense Kommune og MindLab har længe haft en god relation. Vi glæder os over at få et kommunalt niveau med. Det er en styrkelse af arbejdet med at skabe forandring på tværs af den offentlige sektor. Læs pressemeddelelse.

28/06 2013

Medarbejderne er vigtigste drivkraft til forandring

Medarbejderne overgår alle andre drivkræfter, når det handler om at gå nye veje i den offentlige sektor. Det viser en undersøgelse fra FTF. Bason ser tallene som et tegn på, at der er et påtrængende behov for ledelse af de innovative medarbejdere i den offentlige sektor. Læs artikel.

28/06 2013

Seminar: How Public Design? 2013

Den 2.-3. september afholdte vi for anden gang seminaret ‘How Public Design?’ som satte spot på, hvordan designmetoder kan være med til at skabe forandring i det offentlige. En spændende gruppe af danske og internationale eksperter var inviteret til debat. Se programmet for dagene

23/06 2013

MindLab i international casesamling

Hensinki Design Lab har under overskriften “stewardsship” udgivet en international casesamling med seks innovationsprojekter, som med udgangspunkt i designmetoder imødekommer de udfordringer, som samfundet står overfor. MindLabs branchekodeprojekt er en af de seks cases.

22/06 2013

Produktivitets-komissionen bruger MindLab som case

Produktivitetskomissionen har udgivet en casesamling, som beskriver konkrete eksempler, hvor offentlige institutioner har været i stand til at levere mere eller bedre service for samme eller færre ressourcer. To af MindLabs cases er med – en om arbejdsskadede og en om branchekoder.

19/06 2013

Cass Sunstein om Nudging

Den tidligere rådgiver for Barack Obama, Cass Sunstein, besøgte MindLab den 6. juni. Han delte erfaringer fra sit arbejde i det hvide hus med nye offentlige styringsværktøjer baseret på adfærdsøkonomi og ’nudging’.
Se også slides fra oplægget

13/06 2013

Problemløsning med designattitude

Offentlige chefers attitude – overfor problemer – kan være afgørende for, om der finder innovation sted på arbejdspladsen. Christian Bason peger på fire forskellige tilgange til problemløsning, der fremmer de innovative løsninger. Læs indlægget på lederweb.

14/04 kl. 13.00-14.30

Skattejagt med MindLab på folkemødet

MindLab og Mandag Morgen inviterer til skattejagt efter samfundets ressourcer på folkemødet i Allinge. Vær med, og bliv klogere på, hvordan vi skaber et samfund med bedre velfærd. Skattejagten starter og slutter i MindLabs telt.

14/04 kl. 9.00-10.00

MindLabMorgen på folkemødet

Med udgangspunkt i MindLabs arbejde med egne projekter og research om samproduktion i både Danmark og udlandet, vil Christian Bason MindLabs give konkrete eksempler på offentlige udviklingsopgaver og væsentlige udfordringer ved at arbejde med samproduktion i MindLabs telt på folkemødet i Allinge. Læs invitation.

28/05 2013

MindLabMorgen med Geoff Mulgan

Hvilke udfordringer har den offentlige sektor, når isolerede innovationsprojekter skal blive til ambitiøse systemiske forandringsprocesser? Geoff Mulgan, CEO i den engelske tænketank Nesta, kom med hans perspektiver på udfordringen, da han gæstede MindLabMorgen d. 24 maj.

07/03 2013

Udgivelse: Samproduktion

Hvordan sikrer vi, at den offentlige sektors indsatser spiller optimalt sammen med alle de aktører, som kan bidrage til at løse vores udfordringer? Kan unge førstegangs-kriminelle fx dømmes af tidligere straffede unge? At se på borgernes ressourcer og designe velfærd med dem snarere end til dem – kalder vi samproduktion. Læs cases og nyttige arbejdsprincipper om emnet i denne pixi.

22/02 2013

Blog: Social innovation gennem design

Design er ved at blive en udbredt disciplin til at drive social innovation, skriver Bason. Læs bloggen, som er udgivet på den studenterdrevne organisation om social innovation ‘DANSIC’. Den 7. marts afholder DANSIC sin årlige konference. Læs mere

28/11 2012

MindLabMorgen med Charles Leadbeater

Hvis du missede Charles Leadbeaters interessante oplæg om skalering og systemisk innovation, kan du se eller gense det her.

09/10 2012

‘MindLab Reflections’ om innovativ politikudvikling

MindLabs seneste forskningsudgivelse er ikke kun et produkt af dybdegående research med fokus på offentlig innovation. Det er også et produkt af en åben dialog med offentlige beslutningstagere, forskere, praktikere og andre, der er involveret i at gentænke offentlig styring og udvikling. Denne film er et kort uddrag af denne dialog.

23/8 2012 kl. 8.30

Hvordan leder man design i det offentlige?

Marco Steinberg fra Helsinki Design Lab lagde vejen forbi MindLab. Han fortalte under overskriften “Stewardship: Guiding the design process”, hvorfor design er en effektiv tilgang til problemløsning i den offentlige sektor.

22/11 2011

Seminar om at lytte

Næste arrangement i MindLabs seminarrække om centrale temaer i regeringsgrundlaget er om “at lytte”. Kriminalforsorgen kommer med et konkret bud på, hvordan man bevidst kan arbejdet med at inddrage alle aktørerene aktivt i udviklingsproces-sen, og Mindlab fortæller om metoder til ikke kun at lytte efter løsninger, men også problemer. Se slide fra Kriminalforsorgen og MindLab. Læs opsamling

17/11 2011

Ledelsesinnovation. Christian Bason har holdt oplæg i Moderniserings- styrelsen.

I staten er vi udsat for det, som Christian Bason kalder den ”perfekte storm”. Vores arbejde bærer præg af udfordringer og stigende pres om at levere mere effektivitet og kvalitet for mindre ressourcer. Læs opsamling fra oplægget.

Læs mere